tiistai 3. heinäkuuta 2012

Tulossa syksyllä - Tilaa ennakkoon!
Syksyllä ilmestyy 228-sivuinen kirja Eläviä kuvia Kuopiossa 1897-2012. Kirjassa on 300 mustavalkoista valokuvaa ja se kertoo paikallisesta elokuvahistoriasta, kuopiolaisten elokuvaelämyksistä, nykyhetkestä ja myös tulevaisuudesta. Kirjoittajana Outi Vuorikari, taitto ja ulkoasu Maija Voutilainen ja Antti Voutilainen.

Kuopio oli viides kaupunki, jossa esitettiin “eläviä kuvia” niiden saavuttua Suomeen. Elokuvan maailman ensi-ilta oli Pariisissa 1895 ja Kuopion Seurahuoneella pyörivät samat filmit jo 1897. Tuosta ajasta lähtien kiertävät kuvien esittäjät vierailivat kaupungissamme kinematografiensa ja Edisoniensa kanssa. Markkinoiden aikaan oli vilkasta, elävien kuvien näytöksiä oli kaupungintalolla, teatterihuoneella, lyseolla, työväentalolla ja Heiporin kirkossa. Ensimmäinen varsinainen teatteri, Biografi Teatteri, rakennettiin Snellmaninpuiston laitaan 1907.

Kuopiossa on toiminut lähes 30 elokuvateatteria, täällä on kuvattu kohtauksia tusinaan elokuvaan ja kolmentoista kuopiolaiskirjailijan teoksia on filmatisoitu ja lukuisalla joukolla kuopiolaisia on mielenkiintoisia elokuvamuistoja.


Tilaa kirja edullisesti ennakkoon 
sähköpostilla kulttuurikolmikko@yahoo.com à 26 euroa kpl.


Kirja toimitetaan tilaajille sopimuksen mukaan.


Seuraa tätä sivua. Tulossa tietoa ilmestymisestä, jakelusta ja tulevista myyntipisteistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti